У П’ятигорах на Здолбунівщині учасники парафіяльних зборів проголосували за ПЦУ

09.02.2019 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Було напередодні зборів парафіянам трохи тривожно. Всі хвилювалися. Адже перед парафіяльними зборами настоятель місцевого храму зібрав у святині прихильників Російської православної церкви. Проте участь у цій зустрічі взяло зовсім мало людей, значна частина з яких, як тільки вийшли з церкви, попрямували на парафіяльні збори, де мали можливість висловити свою позицію щодо переходу громади до ПЦУ.

У клубі села П’ятигори зібралося понад сто осіб, які формують місцеву Свято-Різдво-Богородичної релігійну громаду (гостей з інших населених пунктів, тих, хто ходить до інших церков – не реєстрували). Загалом у П’ятигорах проживає понад чотириста осіб дорослого населення. Але досить чисельною тут є протестантська громада (налічує більше ста осіб), тож в цілому кількість членів громади, які взяли участь у зборах було багато. Кажуть, що парафіяльні збори у П’ятигорах були найчисельнішими серед усіх, що донині відбувалися на Здолбунівщині.
І рішення прийнято одноголосно. За перехід до ПЦУ сьогодні проголосували усі учасники парафіяльних зборів у П’ятигорах.

null
Під час голосування. Фото: http://zdolbunivcity.net

До речі, місцевий священик о.Андрій, який очолює парафію понад 20 років, користується в селі великою повагою та є для усіх безсумнівним авторитетом. А тому члени парафії проситимуть свого настоятеля, щоб він підтримав прагнення і волевиявлення релігійної громади та разом з нею приєднався до Православної Церкви України й надалі залишався правити в місцевому храмі.

За повідомленням голови Здолбунівської РДА Сергія Кондрачука

Джерело: http://zdolbunivcity.net


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews