Педагоги з Вараша побували на Міжнародному семінарі

Вивчали методи наукової педагогіки великої італійки Марії Монтессорі

10.02.2019 14:15   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Працівники дитячих садочків Вараша, що на Рівненщині, покращили свої знання і навички на Міжнародному семінарі в Українському Монтессорі-центрі. Курси були присвячені роботі з батьками за методикою Марії Монтессорі, пише Північ-інфо.

Тренінг, присвячений методу наукової педагогіки Марії Монтессорі відвідали директори та виховательки дитячих садочків з Вараша Людмила Федорук, Людмила Верешко, Людмила Рибчинчук та Алла Саковець.

null
 Фото - Північ-інфо

Довідково: Марія Монтессорі – італійська педагог та лікарка. Вона – перша італійка, що стала доктором медицини. Свого часу прославилася тим, що розробила власну педагогічну методику, яку назвали «методикою Монтессорі». Суть методики полягає в тому, що діти розвиваються вільно. Монтессорі вважала, що суть і головне завдання освіти – підтримувати і розвивати дитячу спонтанність і творчість, дати їм можливість всебічно розвиватись. Саме вона відкрила поляризацію уваги у дітей. Втім, на власному синові у його ранньому розвитку вона свою методику перевірити не змогла, так як, як свідчать деякі факти, мусила віддати його на виховання чужим людям.

null
Марія Монтессорі. Фото з мережі Інтернет

За методикою цієї дослідниці вже роками працюють виховательки Варашу. Семінар, який вони недавно відвідували, був присвячений роботі педагога з батьками. Вони вивчали, як залучити батьків до співпраці та обговорювали ідею створення цілої спільноти однодумців серед батьків.

Ще з 2003 року вараські дитсадки №7 та №10 є опорними по Рівненщині щодо впровадження  цього методу в роботу. Про це повідомляє «Освіта Рівненщини».

Джерело: Північ-інфо


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews