У Копиткові на Здолбунівщині настоятель не пускав до церкви парафіян, що перейшли до ПЦУ

В результаті громада попросила з церкви його і перша служба українською мовою відбулася

10.02.2019 18:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

 Копитківська релігійна громада Свято-Хресто-Воздвиженської парафії прийняла рішення приєднатися до Православної Церкви України ще 27 січня ц.р., а от перша служба українською мовою відбулася сьогодні. Про що написав на своїй сторінці у Фейсбук голова Здолбунівської РДА Сергій Кондрачук. Він розповів і про прикрий інцидент, який трапився до служби.

null
 Фото зі сторінки ФБ Сергія Кондрачука

– По приїзду до храму я застав не зовсім гарну картину: на подвір’ї святині зібралися понад півсотні парафіян, які прийшли на першу службу після переходу, а на порозі, перед дверима церкви, стояв колишній настоятель, який відмовився разом з громадою переходити до ПЦУ, матушка, його донька та син... Уявляєте цю картину? З однієї сторони вся громада, а з іншої священик і його сім’я. На прохання не ганьбитися священик не реагував. На аргумент, що храм належить не батюшці, а громаді, матушка відповідала "Вас же багато, побудуйте собі нову церкву, а нам лишіть цю". Громада співає "Боже Великий, Єдиний...", а священик і його сім’я починають молитися...
Зрештою, громада у СВІЙ храм таки зайшла. Колишньому настоятелю дозволили забрати зі святині усе, що він вважав за потрібне, що, за його словами, належить особисто йому. Після чого ігумен Дмитро (Ющак) зі Свято-успенського храму м.Здолбунів відправив у Копитківській церкві першу службу українською мовою.

null
 Фото зі сторінки ФБ Сергія Кондрачука

 

null
 Фото зі сторінки ФБ Сергія Кондрачука

 

null
 Фото зі сторінки ФБ Сергія Кондрачука

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews