Рівненщина: школярі готуються до участі у військово-патріотичній грі «Джура-Оборонець»

12.02.2019 18:06   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сьогодні, 12 лютого, за участю офіцерів відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Захід» розпочато заходи військово-патріотичного виховання молоді у школах Млинівсього району Рівненської області. Підтримку надає Український інститут національної пам’яті, який забезпечує всім необхідним.

null
Фото: Інформаційна агенція МОУ 

Метою занять зі старшокласниками є донесення до учнів історії нашої держави, важливості її захисту, ролі Збройних Сил України на сучасному етапі. Впродовж зустрічі діти демонстрували знання визначних подій нашої історії, цікавих сторінок біографій визначних постатей, були напрочуд активними.

null
Фото: Інформаційна агенція МОУ 

Як зазначив, звертаючись до присутніх, начальник відділу цивільно-військового співробітництва ОК «Захід» полковник Олександр Ковальчук, діти – наше майбутнє, й для того, щоб воно відбулося, військовослужбовці Збройних Сил України протистоять агресору вже п’ятий рік поспіль.

null
Фото: Інформаційна агенція МОУ 

За минулий тиждень подібні заходи проведено в десятьох навчальних закладах Дубенського району та міста Дубно. В подальшому зустрічі проводитимуться в інших районах Рівненщини та областях Західного регіону, що знаходяться у зоні відповідальності військ ОК «Захід».

null
Фото: Інформаційна агенція МОУ 

 Додатково:

Відповідно до постанови Кабінету міністрів України, від 17 жовтня 2018 № 845, з 2019 року військово-патріотична гра «Джура» проводитиметься за новими програмами, зокрема «Джура-Оборонець», «Джура-Десантник», «Джура-Прикордонник», «Джура-Гвардієць» та «Джура-Поліцейський». Відповідні зміни передбачає нове положення про гру та інші особливості її проведення. Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни.

 Інформаційна агенція МОУ (м. Рівне)

Підполковник Віктор Шубец


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews