У Рівному зібралися краєзнавці області

13.02.2019 16:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Символічно, що краєзнавці області – члени Рівненської обласної організації Національної спілки краєзнавців України зібралися у стінах бібліотеки, де власне і проходило у далекому 1989 році перше засідання новоствореного товариства, інформує сайт книгозбірні.

  Голова обласної організації – кандидат історичних наук, доцент Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім. академіка С. Дем’янчука, заслужений працівник освіти України Андрій Жив’юк  окреслив коло завдань товариства на 2019 рік.

Відрадно, що відділ краєзнавчих документів та бібліографії обласної бібліотеки вже поспіль 30 років плідно співпрацює з Рівненською обласною організацією Національної спілки краєзнавців України. Проведено десятки масових заходів із популяризації літератури краєзнавчої тематики та вшанування відомих постатей Рівненщини. Члени товариства є редакторами, консультантами ряду науково-допоміжних бібліографічних посібників. Пошук, відбір та укладання знаменних і пам’ятних дат Рівненщини є ще одним із напрямів співпраці.

У 2019 році запропоновано провести круглий стіл присвячений 30-річчю створення організації. Відділ краєзнавчих документів та бібліографії планує укласти віртуальну виставку до 30-річчя створення товариства «Рівненська обласна організація Національної спілки краєзнавців України: віхи історії, сьогодення та поступ в майбутнє». Членів товариства А. Жив’юка та І. Марчука запрошено до співпраці з укладання науково-допоміжного покажчика присвяченого 100-річчю Української національно-демократичної революції «Рівненщина у полум’ї Української національно-демократичної революції 1917-1921 рр.», як редактора та консультанта.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews