Новий формат співпраці узгоджують воїни-афганці та влада Рівненщини

14.02.2019 09:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав за круглим столом зустрілися ветерани Афганської війни та представники місцевої влади Рівненщини.

Нагадаємо, з грудня 1990 року на Рівненщині діє обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану. На сьогодні вона об’єднує 2403 учасники війни. Також в області проживає близько півсотні сімей загиблих в Афганістані.

За словами голови обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Володимира Гурницького, Афганська війна залишила багато проблем у нашому суспільстві.

«Це були великі втрати, це сім’ї загиблих, багато воїнів залишилися інвалідами. Після повернення з Афганістану ми об’єдналися, щоб допомагати морально і матеріально і сім’ям, рідні яких не повернулися з війни, і ветеранам та інвалідам. Також щоб відстоювати свої соціальні права, сприяти лікуванню та оздоровленню. Ми бережемо пам'ять загиблих і померлих побратимів», - зазначив Володимир Гурницький.

На Рівненщині ветеранська спілка не стоїть осторонь суспільного життя, бере участь у військово-патріотичному вихованні молоді. Також співпрацює з органами влади, тому і зараз виступила з ініціативою про підписання тристоронньої угоди про взаємодію та співпрацю між облдержадміністрацією, обласною радою та організацією УСВА.

Таку ініціативу підтримали перший заступник голови ОДА Віталій Ундір, голова обласної ради Олександр Данильчук та керівники профільних управлінь.

«Область завжди підтримувала тих, хто цього потребує, буде робити це і надалі. Важливо, що у минулому році з державного бюджету надійшли кошти на обласну програму «Ветеран» для купівлі 10 квартир для ветеранів Афганської війни. Також для 48 сімей виплачено матеріальну допомогу з обласного бюджету. Тож угода про співпрацю зможе започаткувати новий етап у взаємовідносинах з такою поважною організацією», - зазначив Віталій Ундір.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews