Житлові субсидії рівняни зможуть отримати у грошовій формі

14.02.2019 10:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
З березня житлові субсидії на Рівненщині будуть виплачуватися готівкою. Про це на селекторній нараді зазначив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Міністерство соціальної політики постійно аналізує стан звернен громадян щодо призначення субсидій. Найкраще працюють у Рівненській, Івано-Франківській, Одеській, Полтавській та Вінницькій області», – зазначив Андрій Рева.

Міністр пояснив, що з початку березня одночасно буде запущено два механізми монетизації - готівковий і безготівковий. При цьому в безготівковій формі субсидії будуть отримувати ті громадяни, які звернуться до управління соціального захисту.

Вся субсидія буде перерахована грошовим переказом через Ощадбанк, а пенсіонерам її виплатить Пенсійний фонд.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір зазначив:

«Правила надання житлових субсидій не зміняться. Розмір допомоги й надалі залежатиме лише від двох факторів - від розміру витрат на комунальні послуги та від доходів громадян. Змінюється лише алгоритм її виплати».

Нагадаємо, монетизація пільг і субсидій буде відбуватися у три етапи. Спочатку гроші будуть надходитимуть тим, хто вперше звертається за допомогою. Тобто усі ті, хто подав документи на субсидію у січні, вже отримуватимуть гроші на оплату комуналки на свій банківський рахунок. З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А вже з 1 жовтня запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто отримує житлову субсидію чи пільгу, отримуватиме їх готівкою.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews