Презентація проекту «Музейні оповіді. Невигадана історія кохання» відбудеться у Рівненському краєзнавчому музеї

14.02.2019 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

 Захід заплановано на 15 лютого о 12.00.

День Святого Валентина в останні роки все більше проникає в наше життя як «день закоханих». Це велике почуття оспіване в піснях, зображене в живописі, описане в романах.  Але немає, очевидно, жодної родини яка б не переповіла якусь особливу неймовірну історію кохання  близьких їм людей.    Історія, про яку розповідатимуть в музеї, торкається родини Либаків – корінних рівнян, які з діда-прадіда мешкають на  історичній вулиці Шевченка, поруч із Свято-Успенською церквою, повідомляє на сайті музею Галина Данильчук.

 Це історія кохання і трагічної долі подружжя Ольги і Василя Либаків. Одружившись у 1931 році, вони дочекались своєї першої донечки, яка з’явилася на світ у червні 1941 року. А далі прийшла війна, яка розлучила подружжя назавжди.  Василя відправили на уральські заводи, де він помер від тяжкої недуги, а  його кохана дружина з донечкою Галею залишилися у Рівному.  Ольга з надією чекала чоловіка, пережила усі труднощі в час німецької окупації, а по війні, дізнавшись про його втрату, свою тугу і біль вдень і вночі виспівувала в піснях.    

 А Василь назавжди молодим залишився портретом на стіні у їхньому домі. І донька Галина, що так і не зазнала батьківської ласки, і онуки, і правнуки до сьогодні бережуть добру пам’ять про нього.

 «Музейна оповідь» - це виставка-ілюстрація з особистих речей та документів  родини Либаків, слайд-шоу документальних світлин, музичне оформлення.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews