Хворих на інфаркт міокарда рівнян лікуватимуть безоплатно

16.02.2019 23:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Рівному на інфаркт міокарда щорічно хворіє майже чотири сотні людей. В Україні, до слова, інфарктів міокарда фіксують 50000 випадків на рік. Цю хворобу вже назвали “вбивцею століття”. Вартість витратних матеріалів при гострих інфарктах міокарда, дбаючи про своїх громадян, держава практично взяла на власні плечі. Однак під час негострої фази інфаркту міокарду всі витрати бере на себе, на жаль, родина хворого. А це, за словами начальника міського управління охорони здоров’я Віктора Іськіва, кілька десятків тисяч гривень із сімейного бюджету, повідомляється на сторінці управління охорони здоровя Рівненської облдержадміністрації у Фейсбук.  

Голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства та соціального захисту населення у Рівнераді Юрій Осіпчук ініціював, аби хворі з інфарктом міокарда отримували безкоштовну допомогу в центральній міській лікарні. Міський голова Рівного Володимир Хомко дав вказівку розглянути можливість виділення коштів для лікування таких хворих за кошти міської казни. Необхідна річна сума становитиме 5 млн. грн. Частина з них вже передбачена. Тож за кілька тижнів хворі на інфаркт зможуть лікуватися безкоштовно. Мова йде про стентування та проведення коронографій у Рівненській центральній міській лікарні. Тим більше , що всі можливості є. У минулому році за кошти державної та міської скарбниці тут придбали та встановили сучасне ангіографічне обладнання. Тут лікарі зроблять коронарографію, знайдуть проблемну судину та прицільно нададуть лікування.

Професор, доктор медичних наук, завідувач відділення Інтервенційної кардіології Національного наукового центру «Інститут кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска» НАМН України Юрій Соколов, котрий побував на відкритті, тоді високо оцінив теперішні можливості відділення інтервенційної радіології (кардіології) та реперфузійної терапії міської лікарні.

“Так вже лікують у Європі та США,”- констатував тоді професор.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews