На Гощанщині перша громада перейшла до Православної церкви України

17.02.2019 18:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Прихожани церкви Покрови Пресвятої Богородиці у Курозванах стали першою громадою на Гощанщині, яка перейшла до Православної церкви України. У суботу, 16 лютого, жителі села Курозвани одноголосно прийняли рішення про перехід у ПЦУ.

У коментарі для Район. Гоща Гощанський Благочинний ПЦУ Отець Анатолій розповів, що у суботу на збори прийшли лише прихожани Київського патріархату.

Вони одноголосно проголосували «Так» і вибрали нових керівника та старосту церкви.

На збори запросили усіх жителів села, але прихожани, які підтримують УПЦ МП, не виявили бажання їх відвідати, а також і священик цієї церкви не прийшов на зустріч. За словами Отця Анатолія, він на попередніх двох зустрічах зазначив, що разом із селянами не буде переходити до ПЦУ.

У зв'язку з цим у церкві Покрови Пресвятої Богородиці буде новий священик.

Зазначимо, що голова Гощанської РДА Юрій Ковальчук на своїй сторінці у Facebook привітав релігійну громаду села Курозвани, що вони одноголосно та документально підтверджено перейшла в митрополію УПЦ (ПЦУ).

Для довідки: церкву Покрови Пресвятої Богородиці звели у 1836 році, ймовірно, на місці попередньої дерев'яної. У 1880-х роках опиралася на кам'яний фундамент, була покрита залізом. На разі ця церква є пам'яткою архітектури місцевого значення.

За матеріалами сайту Район. Гоща


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews