"Скульптор унікального таланту" – на Дубровиччині відбулася мистецька зустріч, присвячена 90-річчю Теодозії Бриж

17.02.2019 20:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Бережниця у День свята Стрітення Господнього  приймала гостей та учасників мистецького вчора зустрічі "Скульптор унікального таланту", присвяченого 90-й річниця від дня народження заслуженого художника України Теодозії Бриж, інформує сайт Дубровицької РДА.

Приїхав зі Львова на батьківщину славетної матері, аби взяти участь у заходах присвячених річниці від її народження і її син Ярема.Також відвідали захід і інші гості та учасники. Долучився до участі заступник голови РДА Павло Ващишин, приїхалали гості з Рівного.

Розпочався захід з відвідин музею Теодозії Бриж в Бережницькій школі, в якому знаходяться архівні матеріали з життя скульптора: статті, листи, фото.
Учасники заходу поклали квіти до меморіальної дошки пам'яті скульптора, яка встановлена на стіні навчального закладу, до підніжжя пам'ятника Тарасу Шевченку в центрі села Бережниця, який і створила і подарувала односельчанам Теодозія Бриж та квіти і лампадки до розп'яття Христа у центрі села Бережниця - теж спільний витвір знаменитої землячки та її чоловіка Євгена Безніска.
 Під час мистецького вечора учасники вільно спілкувалися, розповідали про Теодозію Марківну, її життя та періоди творчості, читали поезію.

null
 

Велика історична, творча і геніальна постать нашої землячки Теодозії Бриж нагадує поколінням своїх земляків з Бережниці і усім українцям про велич і могутність української нації, її силу і волю. Тут же усі мали змогу оглянути картини наших місцевих художників, які власноруч доставили та розмістили полотна своїх витворів, це - Василя Деревенка з Дубровиці, Олександра Мозоля з Крупового та Михайла Ютовця з Нивецька.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews