У школи, що в рідному селі Тараса Бульби-Боровця, - ювілей

18.02.2019 17:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

50 років від дня заснування відзначили в Бистрицькій ЗОШ І-ІІІ ст., що на Березнівщині. На святковий концерт "Школа збирає друзів" завітали учні, батьки, вчителі та випускники. Привітав місцевих з ювілеєм їх рідної школи і голова обласної ради Олександр Данильчук, який з робочою поїздкою перебував на Березнівщині, інформує сайт облради.

Школа в селі Бистричі була перетворена в середню 1955 року. Тоді побудували додаткове приміщення на 280 учнів. Однак офіційною датою заснування закладу вважають 1969 рік. Тоді у школі навчалися 655 учнів, працювали 35 учителів.

"Бистричі - особливе село! Тут народжуються патріоти України. Ще за часі козаччини на цих територіях діяли повстанці. Та прославив цей край засновник УПА "Поліська Січ" Тарас Бульба-Боровець, який тут народився, - зауважив Олександр Данильчук. - Сьогодні на цьому заході я відчуваю, які патріоти своєї землі тут живуть. А виховують їх, зокрема й у стінах рідної школи".

Голова обласної ради побажав бистричанам, аби їхні діти мали можливість здобути якісну освіту та отримати конкурентні знання. А також запевнив, що завдяки освітній реформі, це буде зробити значно легше.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews