Тиждень профорієнтації провели в Обарівському ліцеї

23.02.2019 10:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

З 18 до 22 лютого 2018 року в Обарівському ліцеї проходив тиждень профорієнтації, до проведення якого долучилися фахівці Рівненської районної філії РОЦЗ.

Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Оксана Булавська, звертаючись до старшокласників, зазначила:

«Не секрет, що далеко не кожна робота дозволяє людині відчувати себе повноцінним членом суспільства (всупереч відомим гаслам про те, що "всі роботи хороші" і т.п.). Більше того, навіть, у так званих творчих професіях, які викликають захоплення, а інколи і заздрість оточуючих, самі працівники далеко не завжди відчувають себе людьми, яким є чим пишатися. І справа не тільки в тому, що у них не завжди виходить реалізувати свої складні творчі задуми, а й у тому, що сама оцінка їх праці з боку суспільства (і навколишніх колег) не завжди буває справедливою.

У підсумку, праця замість того, щоб доставляти людині радість самореалізації, нерідко призводить до серйозних страждань і відчуття невдалості всього життя. Виходить, що неправильне професійне самовизначення і самореалізація може стати серйозною причиною багатьох власне психологічних та життєвих проблем. Саме тому професійна орієнтація є  етапом  підготовки особистості до майбутньої професійної діяльності». 

Упродовж тижня профорієнтації для дітей провели квест-вікторину  «Вгадай, хто я?», під час якої учні вирішували багато професійних завдань, визначали, до якої з професій у них є нахили та схильності. 

Для перегляду старшокласникам був запропонований фільм «Один день мого дорослого життя», знятий їхніми однолітками, в якому в гумористичній формі презентувалися популярні професії.

Також учнівську молодь, яка виявила бажання визначитися у професійному плані, зареєстрували на платформі «Моя професія: консультаційна мережа» з метою  отримання послуг з профорієнтації у дистанційному режимі.

За матеріалами прес-служби Рівненської РДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews