Знімальна група з США збирає на рівненському Поліссі унікальні факти

23.02.2019 20:40   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Знімальна група із США працює над фільмом про єврейського хлопчика, що в роки Другої світової війни втік від розстрілу. За унікальними фактами прибула на рівненське Полісся – у село Серники, що в Зарічненському районі. Про це повідомляє Північ-інфо та зарічненська газета «Полісся».

Єврейський хлопчик у роки Другої світової сховався від розстрілу серницьких євреїв у лісі й вижив. Це Натан Бобров. Нині йому вже за 80, й мешкає чоловік в Ізраїлі.

Знімальна група з США вже вдруге приїздить в село. Безпосередньо вони шукають людей, які їздили в Австралію на суд серницького поліцая Іванечка. Відомо, що група жителів Полісся їздила на цей суд і провела там два тижні. Нікого з тих людей вже немає в живих, але є їхні нащадки. Тож американці зустрічалися з дітьми свідків, які були в Австралії на суді.

null
Фото Північ-інфо

Людмила Полюхович розповіла їм про те, як велися розкопки розстріляних євреїв, як серничани їздили на суд в Австралію.

Її матір, нині покійна Надія Дмитрівна Полюхович, в той період працювала головою Серницької сільської ради і була весь час присутня на розкопках єврейських поховань, їздила і в Австралію, де всі 14 днів вела щоденник, де записувала події та власні враження, переживання, які відбувалися кожного дня, прожитого там.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews