На Рівненщині створять три повіти – Рівненський, Дубенський та Сарненський

24.02.2019 21:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Другий етап децентралізації запровадять на Рівненщині. Відтак, жителям доведеться звикати до нових назв. Адже, місцеві державні адміністрації мають стати префектурами. А кожен район – вже буде не район, а повіт, пише Північ-інфо.

На території Рівненської області планується створення трьох районів-повітів – Рівненського, Дубенського та Сарненського. Їх межі співпадатимуть з госпітальними округами.

План заходів з реалізації нового етапу децентралізації нині вже затверджений Урядом. У ньому чітко прописано усі фази та строки виконання реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади на 2019-2021 роки.

Паралельно про«В області вже сформовано 35 об’єднаних територіальних громад. Це трохи більше від кількості ОТГ, передбачених перспективним планом. В ОТГ проживає понад 275 тисяч осіб або майже чверть населення області. Площа таких громад покриває третину території області. У тридцяти одній об’єднаній громаді вже відбулись перші місцеві вибори»,довжується на Рівненщині і процес утворення ОТГ:

«В області вже сформовано 35 об’єднаних територіальних громад. Це трохи більше від кількості ОТГ, передбачених перспективним планом. В ОТГ проживає понад 275 тисяч осіб або майже чверть населення області. Площа таких громад покриває третину території області. У тридцяти одній об’єднаній громаді вже відбулись перші місцеві вибори»,

– розповів заступник голови ОДА Олександр Корнійчук.

 Джерело: http://piwnich.info


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews