На Рівненщині браконьєри понівечили 200-літній дуб (Фото)

26.02.2019 16:13   Джерело: https://ritm.tv/
Опубліковано : Наталія Рівненська
Рівненські екологи в урочищі «Павлівщина» під час екологічної подорожі знайшли дуба, понівеченого браконьєрами. Три глибокі до 30 см порізи на стовбурі старожила виглядали зовсім свіжими. На землі лежала стружка.
 
Розповідає рівненський еколог, педагог Екологічного центру Рівненського міського палацу дітей та молоді Варвара Рискова:

«Об'єднана громада мешканців заповідного лісового заказника "Урочище "Павлівщина" у складі личинок жука-оленя та червиці пахучої, жуків вусачів соснового та дубового, повзиків, чотирьох видів синиць та трьох видів дятлів, підкоришника звичайного, яструбів малого та великого, сойки й канюка звичайного та об'єднана громада вихованців, педагогів, батьків та випускників Екологічного центру Палацу дітей та молоді висловлюють своє нескінченне обурення тим, що у заказнику знов намічається зрізування вікового дуба (вік близько 200 років).

Дерево знаходиться у задовільному життєвому стані, як доказ є фотоматеріали листопада 2018 року, коли ми проводили інвентаризацію всіх вікових дубів на цій території. І ось сьогодні бачимо - на стовбурі три свіжих глибоких надрізи (глибина до 30 см!!!!) на різній висоті!

Де ви, працівники Решуцького лісництва, за яким закріплений заповідний заказник "Урочище "Павлівщина"? А де попереджувальні заходи екологічної інспекції, яка кожного разу отримує від нас конкретні дані щодо порушень у заказнику (останні - у жовтні 2018 року з приводу зрізування чергового дубу та пропозиції створити комісію із обстеження 55 дубів, визначення їх стану, лікування та інших життєвоважливих заходів)?

Ми вже посоромилися написати тут деякі "крепкі" вирази наших вихованців на адресу тих, з кого вони мають брати приклад «дбайливого ставлення до оточуючого середовища».

За матеріалами ТРК «Ритм».

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: https://ritm.tv/