Рівненські рятувальники допомагають місцевим ОТГ забезпечувати власну безпеку у сфері цивільного захисту

27.02.2019 11:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Рятувальники Рівненщини спільно з представниками центру розвитку місцевого самоврядування Рівненської області провели семінар на тему «Актуальні питання безпеки населення в ОТГ та шляхи їх вирішення» для керівників об’єднаних територіальних громад  області.

Під час семінару обговорювались питання:

  • Створення структурних підрозділів (призначення окремих посадових осіб) з питань цивільного захисту та місцевої пожежної охорони в ОТГ, їх функції та завдання;
  • Забезпечення пожежної та техногенної безпеки в ОТГ;
  • Забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій;
  • Дії органів управління та сил цивільного захисту ОТГ у разі виникнення надзвичайних ситуацій, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на підвідомчих територіях;

У процесі семінару було детально роз’яснено порядок дій органів управління та сил цивільного захисту у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території новостворених громад, а також наголошено на необхідності функціонування постійно діючих органів управління цивільного захисту, координаційних органів, сил цивільного захисту територіальної підсистеми, яка входить до складу єдиної державної системи цивільного захисту.

Також для керівників об’єднаних територіальних громад було продемонстровано сучасний центр безпеки громадян Білокриницької сільської ради, та практично показано дії рятувальників під час проведення демеркуризації в приміщеннях. Також з допомогою навчального тренажера Егерія учасники семінару тренувалися гасити умовну пожежу за допомогою вогнегасника.

За матеріалами прес-служби ГУ НП Рівненської області.

null

 

 

null

 

null
 
 
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews