П’ять порушень правил рибальства зафіксували рівненські рибпатрульні протягом тижня

27.02.2019 22:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У період з 15 до 27 лютого працівниками Рівненського рибоохоронного патруля спільно із громадськими інспекторами зафіксовано п’ять порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, було складено один протокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та два  за ч. 1 ст. 88 КУпАП. Крім цього, оформлено два безгосподарський акт, згідно якого конфісковано 9 од. заборонених знарядь лову, інформує сайт Держагентства рибного господарства в Рівненській області.

 

Тка, зокрема, 16 лютого, під час здійснення контролю за незаконною реалізацією водних біоресурсів рейдовою групою було проведено  перевірку місцевих ринків Сарненського та Березнівського райнів Рівненської області. Так, в результаті огляду на центральному ринку Сарненського району було виявлено громадянку, що здійснював продаж карася. На момент затримання у порушниці був відсутній документ, який  підтверджував законність придбання та сертифікат якості зазначеного виду риби.  Згодом патрульні зафіксували аналогічне порушення  на місцевому ринку Березнівського району. За даними фактами було складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст.88-1 КУпАП, котрі будуть направлені до районних судів для притягнення винних осіб до відповідальності.

З метою попередження порушень у сфері рибоохоронного законодавства працівниками Управління активно ведеться масово-роз’яснювальна робота серед населення області. Протягом тижня було проведено три зустрічі з учнями та вихованцями навчальних закладів Рівненщини.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонної «гарячої лінії» відомства: (093) 263-39-32 або на всеукраїнську цілодобову безкоштовну «гарячу лінію»: 0(800)50-52-50.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews