Голобуцький заявив, що Порошенко відреагував на скандал з корупцією в оборонці як європейський лідер

28.02.2019 19:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Рівненський Новинар

Президент України Петро Порошенко, як справжній глава держави та європейський лідер, оперативно відповів на скандал в оборонному комплексі.

Про це заявив блогер і політолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"У всьому цьому скандалі з розслідуванням журналістів за нібито розкрадання в оборонній промисловості (що там було насправді – встановлять слідство та суд) примітна швидка реакція президента Петра Порошенка. Чому це важливо. За часи незалежності країни неодноразово траплялося, що президенти покривали своїх підлеглих навіть після самих резонансних затримань. Так було і за Кучми, і за Ющенка, і за Януковича. Раніше керівники держави собі таке дозволяли, і навіть суспільство дивилося на це крізь пальці", – вважає Голобуцький.

Він уточнив, що Порошенко не пішов цим шляхом, а відреагував як західний політик.

"В Європі у подібних випадках (навіть коли йдеться про підозри в корупції) глава держави реагує миттєво. І наш президент в той же день усунув Гладковського від обов'язків першого секретаря Ради нацбезпеки і оборони на час проведення розслідування, і зажадав від правоохоронців оперативно це розслідування провести", – нагадав політолог.

Він також зазначив, що на зустрічі з журналістами президент висловився ще більш жорстко на цю тему.

"Мало того, що днем пізніше президент ще раз, вже прямо, сказав журналістам: якщо факти злочинної діяльності підтвердяться, ані прізвища, ані посади нікого не врятують від відповідальності. Тобто Порошенко вчинив так, як повинен діяти президент європейської країни. І тепер справа за правоохоронцями, зокрема, НАБУ та прокуратурою", – констатував політексперт.

На його думку, жорстка реакція президента повинна запобігти корупційні злочини в майбутньому.

"Така оперативна реакція президента – це ще й сигнал усім нечистим на руку чиновникам. Тепер вони розуміють, що у разі затримання ніхто їх не прикриє, ніхто не візьме "відкат", а на них заведуть кримінальну справу. Якщо чиновник справді винен, то сяде, як приклад усім корупціонерам. І так повинно бути в правовій державі", – підсумував Олексій Голобуцький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews