На Рівненщині вивчали досвід цивільного захисту в громадах

03.03.2019 13:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
Організація заходів цивільного захисту, створення центрів безпеки громадян в ОТГ області є одним з ключових для забезпечення сталого розвитку громади.
 
Тому Рівненським центром розвитку місцевого самоврядування, створеним за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України, було організовано семінар для відповідальних за безпеку в громаді працівників ОТГ.

Як розповів директор ЦРМС Руслан Сивий, мета такого навчання - організація заходів цивільного захисту населення та допомога у створенні центрів безпеки громадян в ОТГ:

«На сьогодні є багато актуальних питань для громад, пов’язаних саме з безпекою. Щось можна вирішити в громаді, щось в області, окремі питання потребують детального вивчення та законодавчих ініціатив. Наприклад, питання фінансової підтримки з боку держави створених пожежних добровільних дружин в ОТГ є таким, що має знайти своє вирішення на рівні держави».

Про створення структурних підрозділів (призначення окремих посадових осіб) з питань цивільного захисту та місцевої пожежної охорони в ОТГ, їх функції та завдання, дії органів управління та сил цивільного захисту ОТГ у разі виникнення надзвичайних ситуацій, проведення рятувальних та інших невідкладних робіт на підвідомчих територіях розповіли фахівці Головного управління ДСНС України у Рівненській області.

Як відзначив заступник начальника цього управління Олександр Мохрик, про розуміння важливості питання безпеки свідчить те, що п’ять громад Рівненщини були відібрані для участі в ініціативі «Вдосконалення системи цивільного захисту в об’єднаних громадах України» Програми «U-LEAD з Європою».   

У рамках семінару було вивчено досвід створення добровільної пожежної дружини Бугринської ОТГ та відвідано Центр безпеки Білокриницької сільської ради, де з представниками ОТГ проведено практичні заняття щодо забезпечення цивільного захисту в громадах.

За матеріалами Рівненського ЦРМС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews