Лозківська громада ще не визначилась зі своїм майбутнім

03.03.2019 14:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У селі Лозки Володимирецького району в приміщенні школи відбулися громадські слухання з питання добровільного обєднання територіальних громад.

Близько ста мешканців сіл Лозки, Кошмаки та Суховоля радились, що відповісти на пропозицію сусідньої Рафалівської селищної громади про обєднання в одну ОТГ.

Перед присутніми виступили голова Володимирецької РДА Ярослав Березюк та радник з питань децентралізації Рівненського ЦРМС Михайло Шелеп. Вони розповіли про суть реформи місцевого самоврядування та пояснили чим обєднана громада відрізняється від звичайної.

Також слово надали Рафалівському селищному голові Василю Совгутю, який запропонував сусідам спільно братись за вирішення тих проблем, які є в їх громадах. Виступали й депутати районної ради.

Присутні мали змогу, як висловити свої думки так і задати питання гостям. У виступах багатьох людей відчувалася зневіра у те, що щось можна змінити на краще. Вчителів цікавило питання чи не закриють їхні дві школи, старших людей - чи зміняться тарифи на послуги водопостачання, депутатів ради - чи буде чутний їх голос в новій раді. Всі переживають, що в обєднаній громаді влада буде дбати лише про центральну садибу.

Лунали окремі виступи і про пошук інших форматів обєднання. Щоправда, на сьогодні запрошує до обєднання лише Рафалівка, все інше на рівні слів.

Попереднє голосування сьогодні не дало результатів, більшість людей не були готові до обєднання. Тож людям дали час подумати. В підсумку було вирішено ще раз зібрати схід села куди запросити більшу кількість односельчан і вже там прийняти остаточне рішення. Після цього своє рішення приймуть і депутати.

Нагадаємо, що тиждень тому сусідня Великожолудська громада, а згодом і сільрада, дали згоду на обєднання з Рафалівкою. Полиці та Балаховичі розглядають інші формати обєднання. Тож від рішення Лозківської сільради залежатиме формат майбутньої Рафалівської ОТГ.

За матеріалами прес-служби ЦРМС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews