У Вараші місцевих жителів запрошують до створення оберегів

03.03.2019 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

5 березня о 14:00 в інформаційному центрі Рівненської АЕС «Полісся» відбудеться виставка та майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок від народної майстрині-лялькарки, колишньої працівниці санаторію-профілакторію електростанції Людмили Зеленіної, інформує сайт РАЕС.

Лялька-мотанка – стародавній український оберіг, що втілює добро та лагідність, який здавна є символом родинного затишку, гармонії та захисту сім’ї від темних сил. Їх виготовляли практично на всі випадки життя: для благополуччя, зміцнення здоров’я, матеріального достатку, вдалого заміжжя тощо. Якщо у вашій родині не зберігається цей сакральний символ, сьогодні ніщо не заважає вам власноруч його створити.

У тиждень Масляної та напередодні Міжнародного жіночого дня інформцентр Рівненської АЕС пропонує доторкнутись до споконвічних українських традицій та створити власний оберіг – ляльку-мотанку. Під керівництвом досвідченої майстрині Людмили Зеленіної можна буде дізнатись усі секрети виготовлення ляльки, зробити її по-справжньому гарною та втілити у ній важливі символи. Безкоштовний майстер-клас відкриє таємничий світ сакральних жіночих знань, дозволить започаткувати нову сімейну традицію та подарувати родині захист і гармонію.

До участі запрошуються усі бажаючі. Окрім чистих помислів та доброго настрою, із собою необхідно мати: клаптики тканини (різнокольорова та біла), нитки (швейні та для вишивання), шматочок синтепону або вати, ножиці, за бажанням – мереживо, тасьму або стрічки для прикрашання мотанки.

Інформаційний центр РАЕС «Полісся» знаходиться за адресою: м. Вараш, майдан Незалежності, 5. Контактний телефон організаторів: (03636) 2-34-43, 6-42-43.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews