На Рівненщині стягують заборговану зарплату найкраще в Україні

04.03.2019 19:35   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

857 281 грн. боргу із зарплати стягнули державні виконавці Рівненських районного та міського відділів ДВС за один тиждень, з 25 лютого до 1 березня. Зокрема, 391 986 грн. по 18 виконавчих документах стягнули з ПрАТ «Рівнеазот» та 448 595 грн. по 78 виконавчих документах – ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод». Також ОКП «Міжнародний аеропорт Рівне» погасив заборгованість з виплати зарплати одному працівникові у розмірі 16 700 грн. Всі стягнуті кошти перераховані стягувачам, інформує сайт управління юстиції.

Зазначимо, що з початку 2019 року на Рівненщині державні виконавці стягнули 5,7 млн. грн. зарплатних боргів із «Рівнеазоту», 2,8 млн. грн. – з міжнародного аеропорту Рівне та 1,4 млн. грн.  з Рівненського авторемзаводу. Станом на 1 березня у Рівненській області є 10 підприємств, які не виплатили своїм працівникам 25 мільйонів гривень зарплати.

– Не важливо – чи є роботодавець представником малого, середнього бізнесу, чи це комунальне підприємство, приватна або державна компанія, – кожна людина має отримувати зароблене, – наголошує начальник ГТУЮ у Рівненській області Оксана Сальчук. – Ми досить активно над цим працюємо. За підсумками роботи у 2018 році щодо стягнення заборгованості по зарплаті державні виконавці Рівненської юстиції показали найкращий показник фактично виконаних виконавчих проваджень по Україні – 100 %. За минулий рік мешканцям Рівненщини повернули 49,2 млн. грн. зароблених коштів.

Нагадаємо, що на Рівненщині працює регіональний штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання відділами ДВС ГТУЮ у Рівненській області рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплатах, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Діють мобільні групи для ліквідації заборгованості по зарплаті.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews