На Рівненщині бібліотекарі з усієї України спілкувалися на тему реалізації цілей сталого розвитку

04.03.2019 21:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

"Роль бібліотек в реалізації Цілей сталого розвитку 2016-2030" – бібліотечна конференція на таку тему відбулася у Рівненській обласній бібліотеці. Участь у конференції взяли й бібліотекарі з об’єднаних територіальних громад. Виступали та ділилися досвідом не лише бібліотекарі з Рівненщини, але й зі Львова, Запоріжжя, Сум.

Сучасні бібліотеки вже давно не ті, які були 20-30 років тому. Змінилися форми й методи роботи з читачами. Це еко-бібліотеки, інклюзивні центри для людей з особливими потребами, територія для вивчення медіаграмотності, молодіжні простори, місточки комунікації між владою та громадою, а також активні учасники реалізації Цілей сталого розвитку.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Досвідом поділилися колеги з усієї України. Зокрема на скайп-зв’язок вийшло чимало учасників і вони наголосили на важливості адвокаційних дій, включення бібліотек в національні плани дій реалізацій цілей сталого розвитку. Розповіли про роботу з волонтерами і проект "Зелений газон", який реалізували у Здолбунові.  Дізнались учасники й про інші цікаві проекти такі як виховання медіаграмотності студентів-медиків у Запоріжжі,  про "зелену" бібліотеку Сумського університету, грантовий проект "Маловідомі архітектурні пам'ятки Рівного" та інші.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Під час конференції  регіональний координатор ПРОООН з досягнення Цілей сталого розвитку Ольга Кашевська, сказала, що без виконання цілей сталого розвитку 2030 рік може настати без нас. Саме бібліотекарі мусять переконати в цьому суспільство. 

Обговорили також  роботу Рівненського обласного відділення Української бібліотечної асоціації, та здобутки року минулого і плани на майбутнє.

null
 Фото проекту ПУЛЬС Рівненського РВ АМУ

Повідомляє Офіс реформ проекту ПУЛЬС Рівненського РВ Асоціації міст України


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews