У Рівному презентували документальний фільм про рівненське гетто

05.03.2019 21:34   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Сьогодні, 5-го березня у Рівному в конференц-залі готелю «Оптіма» (вул. Словацького, 9, Рівне) відбулася презентація документальної анімації «Приречені: історія рівненського гетто». Анімація відтворює восьмимісячну історію поневірянь понад 5 тисяч рівненських євреїв, «замкнених» у гетто під час Другої світової війни (1941–1942 рр.).

Це фільм про тих, хто мав плани на майбутнє: дорослих, котрі мріяли про щасливе майбутнє і дітей, які фантазували ким стануть, коли виростуть. Фільм розповідає про долі людей, чиї мрії і плани так і не здійснилися. Це сталося тільки тому, що всі вони були приречені на вбивство людиноненависницьким режимом нацизму.

Цей фільм – реквієм, пам’ять та пересторога на майбутнє. Спомин про тих рівнян, нащадки яких могли б бути поруч із нами сьогодні. Але їх змусили зникнути тільки тому, що були народжені матерями-єврейками.

Документальну анімацію знято в межах проекту «Створення інструментів боротьби з антисемітизмом та ксенофобією» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Організатори події: ГО «Центр «Мнемоніка». 

Переглянути інформацію про подію можна на сайті Центру "Мнемоніка": http://mnemonika.org.ua/2019/03/03/doomed/.

Переглянути документальні фільми, створені ГО «Центр «Мнемоніка» у 2016–2018 рр.:
– «Розстріляне місто» (https://youtu.be/-Yfh_ueCSJU);
– «Людина з обличчям» (https://youtu.be/PyBC-so84-U).


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews