Агропромисловому комплексу Рівненщини обіцяють державну підтримку

06.03.2019 16:14   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

У 2019 році продовжиться підтримка агропромислового комплексу. У бюджеті країни закладено майже шість мільярдів гривень на підтримку тваринництва, фермерських господарств, вирощування виноградників, садів, здешевлення кредитів тощо.

Яким чином отримати допомогу від держави, сьогодні обговорили на зустрічі з аграріями, фермерами, керівниками господарств Рівненщини.

«Цього року збережено основні напрями державної підтримки агропромислового комплексу. І сума коштів виділена велика. Важливо роз’яснити механізми допомоги, адже таким чином може розширитися коло учасників програм. А це дозволить максимально залучити інвестиції в АПК Рівненщини», - звернувся заступник голови Рівненської ОДА Ігор Тимошенко до присутніх.

Зокрема, на програми виділено:

- «Державна підтримка галузі тваринництва» - 3 500,0 млн грн;

- «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» - 881,8 млн грн;

- «Фінансова підтримка розвитку фермерських господарств» - 800,0 млн грн;

- «Державна підтримка розвитку, закладення молодих садів, виноградників та ягідників і нагляд за ними» - 400,0 млн грн;

- «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» - 127,2 млн грн;

- «Надання кредитів фермерським господарствам» - 200,0 млн грн.

Нагадаємо, у 2018 році в області фінансову підтримку отримали 173 господарства та понад 8 тисяч селян в обсязі 62,5 млн грн. Залучення коштів надало можливість поліпшити матеріально-технічне забезпечення галузі, запровадити сучасні технології виробництва сільськогосподарської продукції та модернізувати потужності для зберігання продукції.

Також під час семінару презентували новації в земельному та податковому законодавстві для аграріїв.

Окрім того, Ігор Тимошенко вручив державну нагороду – орден «За заслуги» III ступеня Віктору Щербачуку. Це директор сільськогосподарського підприємства «Дедденс Агро», що спеціалізується на вирощуванні 30 видів органічної продукції. За цим показником підприємство посідає 20-те місце у світі. ТзОВ «Деденс Агро» у 2018 році вперше в Україні отримали сертифікований органічний цукор з органічних буряків, які вони виростили. В товаристві на виробництві сільськогосподарської продукції працює понад 200 людей.

За матеріалами прес-служби РОДА.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews