Весна починається з Шевченка: рівняни відзначають день народження великого Кобзаря

09.03.2019 21:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Сьогодні перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк спільно з заступником голови Рівненської ОДА Ігорем Тимошенком та міським головою Рівного Володимиром Хомком з нагоди вшанування 205 річниці з дня народження Тараса Шевченка поклали квіти до його монумента в центрі міста, інформує сайт Рівненської облради.

На майдані Незалежності біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулося літературно-мистецьке свято. Видатні твори Тараса Шевченка читали та співали учні рівненських шкіл, артисти Рівненської філармонії, драматичного театру та міського палацу дітей та молоді.

null
 

 Завтра вперше у Покровському соборі о 11:30 відбудеться панахида на честь класика української поезії Тараса Григоровича Шевченка 

Нагадаємо, 9 березня 1814 року народився духовний покровитель українського народу Тарас Шевченко. Він був поетом, художником та громадським політичним діячем. З 47 років життя він 24 роки пробув у кріпацтві. Перша його книга вийшла у 1840 році під назвою «Кобзар». Помер український геній 10 березня 1861 році у Санкт-Петербурзі. В квітні того ж року, його перевезено в Україну та перепоховано на Чернечій горі біля Канева.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews