У рівненському краєзнавчому новий проект «Музейні оповіді»

Оповідь «Творчості зламані крила» про трьох рівнянок Тетяну Рогозу, Капітоліну Максимову і Тетяну Носаль

11.03.2019 22:31   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

12 березня 2019 року, о 12.00,  у  Рівненському краєзнавчому музеї  в межах проекту «Музейні оповіді» відбудеться представлення  виставки «Творчості зламані крила».

Працівники музею підготували розповідь про життя трьох рівнянок, які замолоду мали яскравий потенціал творчого розвитку, але  в силу складних соціально-політичних умов життя, що випали на долю їх покоління, вони не лише загубили свій талант, а й кожна з них пережила особисту життєву трагедію.

Тетяна Рогоза, Капітоліна Максимова і Тетяна Носаль жили в Рівному майже в один час, ходили одними вулицями і, можливо, знали одна одну. В молодості одна з них була обдарованим музикантом, інша – талановитою танцівницею, творчих вершин художника могла досягнути третя.  Життя жінок – це зріз епохи, історія і психологія взаємостосунків людини і суспільства. 

Документи, світлини, особисті речі героїнь музейної оповіді зберігаються у фондовій колекції музею. Розповідаючи про конкретні жіночі долі, музейники одночасно торкатимуться актуальних  проблем дослідницької пошукової роботи краєзнавців.

«Музейні оповіді» – це виставка, яка демонструється з елементами театралізації, музичного супроводу, з демонстрацією слайд-шоу документальних світлин.

         Автор проекту:  Галина Данильчук – завідуюча відділу виставок

       Тел.:  62-35-38


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews