Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Відома письменниця Марія Морозенко родом з Малина, що на Млинівщині

Земляки вітають її з ювілейним днем народження

12.03.2019 22:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

15 березня на життєвий поріг української поетеси, члена Національної спілки письменників України Марії Морозенко завітає ювілейний день народження. Щиро вітаємо її з цією подією.

Марія Морозенко народилася 1969 року в селі Малин у багатодітній сім'ї - була дев'ятою дитиною із дванадцяти діток. Коли Марії виповнилося дев'ять років, трагічно загинув тато. Дванадцять діток самотужки піднімала на ноги  мама Неоніла Андріївна - «Мати-героїня».

Нині Марія Миколаївна - літературний редактор, керівник та ведуча культурологічної студії «Духовність української родини» при Національному музеї літератури, а також голова творчого об'єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України. Віднедавна очолює київську обласну організацію НСПУ. Вона - автор збірок «Зоряні перевесла» — 1999 рік; «Елегія любові» — 2006 рік; історичної поеми «Княгиня Ольга» — 2004 рік, а також драм «Марія Магдалина», «Вічність», «Князь Святослав». Також вона автор казок «Про країну ласунів», навчальних серій «Хто це?», «Що це?», віршованих казок «У зеленому ярочку», «Незвичайні пригоди Чока…», серії пізнавальних загадок, літературного переказу казки «Дванадцять місяців», книг для родинного читання "Вечорової пори", прози для підлітків: "Іван Сірко Великий Характерник", "Іван Сірко Славетний Кошовий", "Найвірніші", "Я закохалася".

null
Марія Морозенко. Фото з відкритих джерел

Плідна і багатогранна літературна толока Марії Морозенко відзначена численними нагородами: віршована казка «Про незвичайні пригоди хлопчика Чока…» відзначена золотою нагородою 3-ої Всеукраїнської виставки-ярмарку «Буквиця» Марія Морозенко -  лауреат конкурсу «Рукомесло» в номінації «Твори для дітей»: етюд «Вони і лелеки» увійшов у сотню найкращих українських новел конкурсу «Сила малого», рукопис повісті «Великий характерник Іван Сірко» здобув перемогу в конкурсі «Українська сила»; грамоти численних пісенних фестивалів та міжнародних конкурсів.  Наша землячка - Лауреат премії імені Лесі Українки.

null
 Фото з відкритих джерел

Сердечно вітаємо Марію Миколаївну із ювілеєм. Для нас, земляків і численної армії шанувальників - це особлива  нагода вклонитися її таланту за незабутню творчість, активну громадянську позицію, яка пробивається до сердець українців, веде їх, надихає і зворушує.

Втішені і вдячні письменниці за ємке, хвилююче і закличне Слово, яке завжди з  читачами, з ріднокраєм і  Україною. Нехай і надалі кожен рядок  творів Марії Морозенко надихає і облагороджує, возвеличує і дихає святістю, а кожен її життєвий крок благословляє Всевишній.

  

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews