У Радивилівському районі люди перекривали дорогу

16.03.2019 19:25   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Збурена громадськість на кілька годин зупинила рух транспорту, організувавши безперервний «живий» ланцюг на пішохідному переході в с. Башарівка. Щоб привернути увагу вищих владних посадовців до вщент зруйнованого шляху, який відноситься до переліку доріг загального користування державного значення, і сполучає адміністративний центр Радивилівської  ОТГ із її найвіддаленішим старостинством у с. Підзамче. Офіційна назва дороги – Н-02(М-06) – Кременець-Біла Церква-Ржищів-Канів-Софіївка), інформує сайт «Сурми Радзивілів».

Торік люди вже влаштовували подібну протестну акцію. Однак почули їх, здається, хіба що тільки краєм вуха. Адже розбиту дощенту дорогу, яка нині перебуває у підпорядкуванні Укравтодору і якій навіть надано статус національної, відремонтували тільки локально, заасфальтувавши невелику ділянку в селі Батьків. На цьому роботи поставили на невизначену паузу.

-          Громада перечекала зиму і знову приступила до активних дій. Майже півсотні жителів Башарівського, Немирівського, Підзамчівського старостинських округів вийшли вдруге, аби нагадати: проблема нікуди не зникла. Адже стан дорожнього покриття став ще жахливішим, окремими місцями глибина вибоїн і взагалі сягає майже півметра! Не дорога, а суцільна смуга перешкод, обминати яку водії змушені польовими з’їздами, - прокоментував наслідки багаторічної відсутності ремонтно-відновлювальних робіт в.о. старости Башарівського старостату  І. П. Крук.

Хоча самі протестувальники рішуче вказують на ще одну причину, що пришвидшила невтішний вирок дорозі… Руйнівного удару по асфальтовому покриттю завдали ще й недобросовісні перевізники, які доправляють сільгосппродукцію з поля перевантаженим транспортом.

На вимогу сільської громади, на місце протесту прибули представники від територіальної громади – заступник міського голови О.В.Пастух, керуючий справами виконавчого комітету міської ради С.В.Гуща, а також начальник Радивилівського відділення поліції В.М.Коркош. Місцеві жителі звернулися з колективним проханням посприяти їм у вирішенні проблемного питання. Аби на ремонт понівеченого відрізку дороги таки віднайшли і спрямували відповідні кошти. Інакше люди знову готові поставити рух автомобілів на вимушену паузу.

На засіданні позачергової, 56-ї сесії міської ради думки жителів громади розділили і депутати міської ради та одноголосно підтримали відповідне звернення про ремонт дороги на ім’я Прем’єр-міністра України В. Гройсмана, голови облдержадміністрації О. Муляренка та народного депутата України від Дубенського виборчого округу О. Дехтярчука.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews