У Рівненській області пройдуть масштабні міжнародні навчання рятувальників

17.03.2019 07:22   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська
З 19 до 22 червня на базі тренувального полігону Головного управління ДСНС у Рівненській області у селі Городище проходитимуть масштабні міжнародні навчання WEBER RESCUE DAYS.
 
Україна вперше прийматиме у себе ці навчання, тож, усвідомлюючи усю відповідальність перед міжнародними колегами, рятувальники ДСНС вже посилено готуються до участі у заході.

На регулярній основі навчання під патронатом фірми-виробника обладнання для рятувальників Weber-Hydraulik GmbH почали проводити у Німеччині 8 років тому, коли організатори Райнер Штубер та Бернард Обеймайр запросили рятувальників з усього світу опанувати сучасні методи порятунку із використанням відповідного обладнання, вивчити конструкції найновіших автомобілів та загалом обмінятися практичним досвідом з колегами з інших країн. В середньому, у навчаннях WEBER RESCUE DAYS щороку беруть участь рятувальники з 20-ти країн світу.

Як стверджують організатори, таке практичне поширення набутого досвіду дуже ефективне і, як пересвідчилися самі рятувальники, надає змогу застосовувати у повсякденній роботі найновіші методики рятування.

Майданчик, де буде проходити захід, розподілено на кілька локацій. Зокрема, місце для теоретичних занять, що проходитимуть у перший та останній день навчань, для виставки пожежно-технічного обладнання, а також дільниці, на яких упродовж двох днів попарно проводитимуться практичні заняття по дев’ятьох напрямках. Всі дільниці забезпечуються комплектом аварійно-рятувального обладнання Weber Hydraulik та індивідуальними засобами захисту.

Участь у навчаннях зазвичай беруть професійні рятувальники, а також представники місцевих пожежних команд та добровільні дружини. Під час практичної частини, розглядаються типові і досить складні сценарії ДТП за участю легкових авто, вантажівок, тощо. Окремо вивчаються особливостіконструкцій найновіших автомобілів, які учасники наочно розбирають за допомогою аварійно-рятувального обладнання.

Нагадаємо, що у лютому в ДСНС вже відбулася робоча зустріч із представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ та компанії Weber-Hydraulik GmbH, на якій сторони обговорили організаційні питання, зокрема об'єм необхідної матеріально-технічної бази та кількість особового складу, який залучатиметься для участі у WEBER RESCUE DAYS.

Повідомляє прес-служба ДСНС України.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews