Про майбутнє Рівненщини Президенту України розповів Олексій Муляренко

19.03.2019 07:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Результати децентралізації за останні кілька років, а також майбутнє Рівненщини. Такі теми обговорили на Раді регіонального розвитку за участю Президента України Петра Порошенка.

Загалом впродовж наступних 3-ох років планується реалізувати понад 800 проектів та ініціатив. Усі вони включені до перспективного плану розвитку на 2019-2021 років.

Під час обговорення були присутні Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, народні депутати, представники обласної та місцевої влади, фахівці різних галузей, громадськість.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко розповів про найголовніші досягнення та напрямки роботи за роки передачі повноважень та ресурсів на місця. Одним із пріоритетних завдань для керівництва області стало наближення освітньої послуги до людей та підвищення її якості, максимально враховуючи потреби особливих дітей.

null

«Реформа децентралізації показує реальні результати. Вона спустилась до людей і на повну працює в громадах. В першу чергу зросли місцеві бюджети у 3-6 разів», - наголосив Олексій Муляренко. А це дало можливість територіям долучатися до співфінансування проектів.

Загалом, починаючи з 2014 року в розвиток інфраструктури Рівненщини було вкладено 3,5 млрд гривень. Левову частку коштів спрямували на будівництво та реконструкцію дитсадків, що дало можливість охопити дошкільною освітою якомога більше дітей.

«3,5 тисячі дітей додатково змогли піти в садочки та отримати дошкільну освіту. Ми розширювали, реконструювали і будували дитсадки «з нуля». Наприклад, садок в селищі Оржів у Рівненському районі, який нещодавно відкрили. Люди чекали на це 20 років. Наша філософія така – ніяких довгобудів! Ми завершуємо те, що вже розпочате і беремось за проекти, які вважались надто складним», - додав керівник області.

Велику увагу в області приділяють будівництву та реконструкції шкіл. Загалом за всі роки незалежності у регіоні збудовано та реконструйовано 26 шкіл, із них половина – за останні три роки. Усі школи відповідають концепції Нового освітнього простору. Зокрема, нові навчальні заклади у збудовані у селах Пісків на Костопільщині, Горбакові на Гощанщині та Тинне на Сарненщині. Вони мають яскравий фасад, мотивуючий дизайн всередині, нові меблі, обладнання, мультимедійні центри, інтерактивні дошки тощо.

null

І додав, що всі нові проекти враховують потреби особливих дітей:

«Таким чином на Рівненщині впроваджується інклюзивна реформа. Її ініціатором стала дружина Президента України. Загалом в області буде працювати 33 ІРЦ. Половина з яких уже надає навчальні та терапевтичні послуги дітям. Пишаємось, що наш ІРЦ в Сарнах перший і поки єдиний в Україні де в реабілітації практикують інноваційний методканістерапію – тактильний контакт з тваринами. Окрім того, ц навчальних закладах відкриваються класи інклюзивної освіти», - відмітив голова ОДА.

Будівництво дитячих садків та шкіл і надалі буде пріоритетним завданням. Це відображено у Перспективному плані розвитку області на 2019-2021 роки. На Рівненщині вже будуються та реконструюються 13 дошкільних закладів, ще 7 – у планах. У результаті планується зменшити чергу в дитсадки Рівного вдвічі, а для області взагалі усунути це питання. Також в трирічній стратегії передбачено реалізація ще мінімум 8 шкіл.

За матеріалами ОДА Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews