Рівнянам почали виплачувати «живі» гроші для оплати комунальних рахунків

20.03.2019 09:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця

Понад 92 тисячі домогосподарств Рівненщини отримають монетизовану субсидію упродовж березня.

«Живі» кошти для оплати комунальних рахунків вже нараховують пенсіонерам Рівненщини за лютий, розповів перший заступник голови ОДА Віталій Ундір. Тим, у кого є пенсійний рахунок, субсидія перераховується туди. А тим, у кого картки немає – гроші додому принесе листоноша. Усі інші громадяни, яким передбачена субсидія, зможуть отримати свої кошти у будь-якому відділені Ощадбанку.

За інформацією департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА, 39% одержувачів отримають субсидію через Ощадбанк, а 61% субсидія буде виплачується одночасно з пенсією.

Питання виплати державної допомоги розглядали під час всеукраїнського селектора під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка.

Урядовець наголосив, що монетизація субсидій повністю відповідає стратегії реформування системи субсидій.

«Процес реформування субсидій розпочався не вчора, не за місяць до виборів, не за два. Ми розпочали цей процес більше 3 років тому, коли була здійснена масштабна «революція» в системі субсидій. Вже напевно багато хто забув про те, що ще 4 роки тому, щоб оформити субсидію треба було пройти 10 кіл пекла, заповнити десятки сторінок різних документів і простояти в кілометрових чергах. Після реформування системи субсидій ми зробили цей процес максимально простим і відкритим. І монетизація повністю відповідає стратегії реформування системи субсидій», - підкреслив Віце-прем’єр.

За матеріалами ОДА Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews