На Рівненщині зафіксували два факти пропозиції хабарництва працівнику поліції

Правоохоронці задокументували два факти пропозиції жителями Костополя та Сарненського району неправомірної вигоди поліцейським взамін на уникнення відповідальності за порушення ПДР.

У Сарнах екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «ВАЗ–2106», у якого не освітлювався номерний знак. Під час спілкування із 25-річним водієм з’ясувалося, що у нього відсутній і страховий поліс. Поліцейські ознайомили кермувальника з обставинами правопорушення та почали складати адміністративні матеріали.

Замість того, щоб надати поліцейським усі необхідні дані та дочекатися вручення копії протоколу, сарненчанин почав «домовлятися» з поліцейськими і залишив у службовому авто 100 гривень. Інспектори ГРПП викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала факт неправомірної вигоди, вилучила кошти та відеозаписи з боді-камер.

А у Костополі на вулиці Степанська водій автомобіля «ГАЗ-2410» проїхав на червоний сигнал світлофора. За кермом автомобіля перебував 58-річний місцевий житель, який відразу розпочав домовлятися і передав поліцейським 500 гривень.

За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф, обмеження чи позбавлення волі строком до чотирьох років.

Варто зазначити, що з початку року це вже десята спроба дати хабар поліцейським. У більшості випадків правопорушники таким чином намагаються уникнути адміністративної відповідальності за дрібні правопорушення. Попри те, що більшість екіпажів груп реагування патрульної поліції оснащені портативними терміналами, які дозволяють оплатити штраф на місці, а також можливість погасити стягнення он-лайн через особистий кабінет водія на сайті МВС,  жителі області нехтують Законом та вчиняють корупційні злочини.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області