На Березнівщині запрацювала Зірненська сільська амбулаторія

28.03.2019 20:39   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Новий сучасний заклад знаходиться за 4,5 км від міста районного значення. Амбулаторія обслуговуватиме понад 2,6 тисячі людей, з яких більше 800 – це діти.

Заклад звели в рамках президентської програми «Допомога поруч». Приміщення збудували «під ключ» в короткі терміни – за п’ять місяців. Заклад має житло для лікаря.

null
Під час відкриття. Фото - прес-служба РОДА

На офіційному відкритті побувала дружина Президента України Марина Порошенко, голова ОДА Олексій Муляренко, голова облради Олександр Данильчук, керівники району, сільські жителі.

«Рівненщина будує одну з найбільших кількість амбулаторій в Україні – 34. Роботи активно ведуться. Наша область за темпами будівництва медзакладів – у лідерах. На цьому тижні ще кілька таких закладів запрацюють у селах, а в першому півріччі плануємо здати всі інші. Кожна амбулаторія будується із житлом для лікаря та отримає автомобіль підвищеної прохідності. Такі проекти вдається реалізувати в рамках президентської програми «Допомога поруч», - зазначив Олексій Муляренко.

null
Фото з мережі Інтернет

Присутні проінспектували новозбудований медзаклад. Тут створили комфортні умови для роботи та проживання медиків,  хорошого обслуговування пацієнтів. Так, у приміщенні є реєстратура, кабінет здорової дитини, кабінет сімейного лікаря, процедурний кабінет, кабінет щеплень, денний стаціонар, кімната для персоналу, кабінет для зберігання медикаментів тощо. Тут працюватимуть лікар, фельдшер, три медичні сестри.

null
Фото - прес-служба РОДА

Проект реалізували на кошти державного бюджету – 6,8 мільйонів гривень. До співфінансування у сумі понад 320 тисяч гривень долучився район.

null
Під час відкриття. Фото - прес-служба РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews