На Млинівщині кір «прописався» в селах. Як його звідти витурюють?

28.03.2019 21:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Віталій Тарасюк

У Млинівському лабораторному центрі поінформували: з початку цього року у районі на кір захворіли 32 особи, в тому числі – 21 дитина до 17 років. До речі, десять діток потребували лікарської опіки, тож  були госпіталізовані. Хворих на кір переважно фіксували в селах Остріїв, Вовничі, Хорупань, Пугачівка, Береги, Довгошиї, Радів.

Крім того, медикам також довелося «гасити» спалах кору в Новоукраїнці та Острожці: там недуга вклала в ліжка цілі сім’ї. На щастя, минулося без ускладнень. Хоча могло всяке трапитися, адже, як з’ясувалося в ході обстежень і лікування, жоден із членів родин не був щеплений: ні батьки, ні діти. І не тільки від кору.

Скажімо, в Новоукраїнці забила на сполох фельдшер Марія Серединська, яка приступила до роботи лишень на початку цьогорічного лютого.  Разом із лікарем Острожецької лікарні Лідією Данилюк  вони розпочали лікування з  вакцинації «модної» нині недуги. На диво, батьки не чинили жодного спротиву, відтак медики вакцинували майже сорок школярів, а далі взялися за дорослих. На цю пору щеплення від кору одержали більш як сто мешканці села, а профілактична акція триває і далі.

Епідеміологи нагадують: лише вакцинація може забезпечити імунітет від кору, тому зволікати з візитом до лікаря не треба. Кір хоч і здає позиції, але поодинокі випадки  хвороби доводиться фіксувати  і тепер. Скажімо, у березні небезпечну  хворобу підхопили троє громадян…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews