У Дубні у сквері Шевченка дуби садили всі: чиновники, військові, духівництво та діти

30.03.2019 19:45   Джерело: RvNews
Опубліковано : Дарина Ясна

Дубно вже вкотре долучається до всеукраїнської акції «Паростки єднання», під час якої висаджують дубові алеї із жолудів з Канева в скверах та парках, які пов’язані з іменем Тараса Шевченка.
28 березня представники влади, духовенства та діти зібралися біля пам’ятника Кобзареві у сквері, названому на його честь.

null
 Фото - Інформпортал Дубно

 «У 2017 році на Канівській горі розпочата акція єднання всієї України. Згідно з цією акцією паростки великих дубів, які посадили в свій час родичі Тараса Шевченка, будуть висаджені по території країни та за її межами, скрізь, де проживають українці. В місцях, де бував Кобзар будуть такі алеї, які ми започатковуємо у нашому місті. Ми отримали ці жолуді із Тарасової гори і сьогодні там чекають від нас звіту та фотографій», - розповіла про акцію начальниця відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ Ерна Шевчук.

null
 Фото - Інформпортал Дубно

Учасники акції підписали резолюцію, яку разом зі звітом про акцію надіслали до Канева. У документі, зокрема, йдеться:

«Ми, дубенчани, учасники акції «Паростки єднання», представники різних християнських конфесій, національностей, соціальних груп та громадських організацій, учасники Революції гідності, ветерани АТО, члени родин загиблих та важкопоранених на українсько-російській війні, військові, волонтери, працівники місцевого самоврядування зібралися з благородною метою – увічнити об’єднуюче слово Кобзаря…».

null
 Фото - Інформпортал Дубно

 

null
 Фото - Інформпортал Дубно

З нагоди започаткування у місті акції «Паростки єднання» до присутніх звернувся міський голова Василь Антонюк:

«Дійсно, сьогодні гарна акція, яка буде започаткована і надалі, як в нас у цьому скверику. А ці жолуді, які вже проросли, я бажаю, щоб росли вірою, надією і впевненістю у завтрашньому дні. Я думаю, що ми всі цю акцію підтримаємо і долучимося до висадки жолудів майбутнього, мрій і надій нашої країни».

null
 Фото - Інформпортал Дубно

Працювали в цей день всі – мер, духівники, чиновники та військові – копали ямки, носили воду, забивали кілки, діти садили дуби. Роботу садівників контролювала провідний спеціаліст Дубенського лісгоспу. В цей день у сквері імені Тараса Шевченка посадили близько 50 жолудів.

null
 Фото - Інформпортал Дубно

 

null
 Фото - Інформпортал Дубно

 

null

 

null
 Фото - Інформпортал Дубно

 За матеріалом на сайті: http://03656.com.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews