Рівненським поліцейським надійшли скарги щодо розміщення агітації у «день тиші»

30 березня до поліції надійшли повідомлення про виявлені порушення на території Рівненського, Гощанського районів та обласного центру.

Близько опівдня поліцейські зареєстрували повідомлення від жителя області, що вздовж автодороги поблизу села Бармаки Рівненського району розташовані сім білбордів, які, на думку заявника, містять агітаційні матеріали.

За результатами перевірки на місці події працівники поліції не виявили ознак правопорушень, оскільки всі білборди не містять жодної інформації про особу, яка бере участь у передвиборній агітації, тобто про кандидата у Президенти України.

Аналогічну зовнішню рекламу зафіксували і на вулиці Степана Бандери у Рівному.

null

Також близько сімнадцятої години до поліції повідомив шестидесятирічний житель селища Гоща, що на вулиці Шевченка він виявив агітаційні листівки. Вказаний факт підтвердився, коли на місце події виїхала слідчо-оперативна група: матеріали від одного з кандидатів у Президенти були розміщені на кількох бетонних стовпах. Поліцейські встановлюють осіб, причетних до адмінправопорушення.

У цілому з початку виборчого процесу станом на 18:30 годину 30 березня до поліції Рівненської області надійшло 104 повідомлення, пов’язані із виборчим процесом, складено двадцять шість адмінматеріалів, які скеровані до суду, а також проводиться досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, працівники ситуаційного центру поліції області здійснюють цілодобовий моніторинг інформації щодо порушень виборчого законодавства, а всі поліцейські області несуть службу у посиленому режимі. Напередодні та в день голосування з метою попередження можливих провокацій бійці спецпідрозділу Служби безпеки України здійснюють патрулювання вулиць обласного центру.

null

На Рівненщині до забезпечення публічної безпеки та порядку на 1006 дільничних виборчих комісіях задіяні 1191 працівник поліції. Також у день виборів Президента України додатково залучатимуться понад 500 правоохоронців, військовослужбовців Нацгвардії та членів громадських формувань, які патрулюватимуть населені пункти області.

Крім того, перевірку виборчих дільниць здійснюють четверо представників організації з безпеки і співробітництва в Європі, які працюють у складі двох груп, а також шість іноземних спостерігачів із Канади, Португалії, Німеччини та Швейцарії.

За матеріалами відділу комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Відділ комунікації поліції Рівненської області