Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Звіт – один, запитань - безліч

Нотатки зі звіту Млинівського селищного голови

01.04.2019 19:31   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

 Останнім часом на фоні різних подій на Млинівщині важливою інформаційною подією став звіт перед громадою Млинівського селищного голови Дмитра Левицького. Цікавою частиною сюжету цього важливого дійства стало спілкування голови ОТГ з громадянами у формі запитань і відповідей. Слід зазначити, що діловий тонус події в центрі дозвілля селищної ради підсилала присутність учасників АТО, а також депутата Рівненської обласної ради Володимира Ковальчука. 

До речі, пан Володимир не вперше долучається до вирішення питань життєдіяльності Млинівської ОТГ: він бував на пленарних засіданнях сесій селищної ради, в тому числі під час розгляду резонансних питань про реорганізацію гуманітарної гімназії, а також спроб облаштування торговельних кіосків на земельних ділянках біля будинків млинівчан.

null
Фото надане автором

Хочуть відповідей, а не відписок

Вистачало запитань до Дмитра Левицького і цього разу. Скажімо, багатьох млинів чан цікавить рішення судових інстанцій щодо гуманітарної гімназії. З цього приводу слід зазначити, що суди першої інстанції вже відбулися і є відповідні ухвали. Водночас крапку в цьому питання ставити рано, оскільки  ухвали судів першої інстанції оскаржуються в касаційних інстанціях. Саме про це інформував голова ОТГ.

Ще одне гостре питання, на яке чекали зрозумілої відповіді, зокрема, й учасники АТО, - відповіді селищного голови на запити громадян. Чомусь склалася недобра традиція замість  відповідей на конкретні запитанняплодити набридливі  відписки, у яких заміть відповіді по суті превалює банальна канцелярщина з натяком на право і юриспруденцію. Та нікому не потрібне нагромадження формальних папірців за відсутності в них змісту і здорового глузду. Люди сподіваються, що Дмитро Валерійович у подальшій діяльності зверне на це увагу і людям із селищної ради  надходитимутьвідповіді на запити, а не відписки.

Голові креативності не позичати

Не обійшлося без запитання про подальшу долю гуманітарної гімназії. Пан Дмитро вкотре оперував цифрами і сумами коштів, яких не вистачає на фінансування освітньої мережі об’єднаної територіальної громади. Як кажуть, він цією освітньою статистикою володіє ґрунтовно. Водночас у своїй діяльності йому, мабуть,  варто взяти на озброєння і аргументи Володимира Ковальчука: за словами депутата, віндля свого виборчого округу на Здолбунівщині  «вибив» у різних державних інстанціях, спонсорів,  доброчинців, меценатів близько 50 мільйонів гривень. Очевидно, що таку тактику мають обрати і в Млинівській селищній раді у разі, якщо десь на щось не вистачає коштів. А їх завжди не вистачатиме для реалізації задуманих планів. Не секрет, що  знайти вихід із тих фінансових кутів під силу селищному голові і його команді, бо досвіду, діловитості, креативності, підприємництва і зважених підходів їм не позичати.

У чарівників не вірять

Не залишився поза обговоренням і стан справ щодо забруднення річки Іква, а відтак – і Млинівського водоймища. З цього питання Дмитро Валерійович зазначив, що скерував у різні інстанції сотні запитів, листів та інших документів. На жаль, поки що якихось реальних зрушень у цьому тривалому екологічному неблагополуччі не відбулося. Малоймовірно, що це станеться найближчим часом  – у чарівників нині вже ніхто не вірить. Водночас Володимир Ковальчук пропонував взяти ті запити під системний контроль. Тобто постійно цікавитися їх  «проходженням» крізь кабінети посадовців різного статусу, а також комунікувати з організаціями та установами, де мають ухвалювати рішення з питань благополуччя голубої перлини нашого краю. Узагалі, це питання перебуває на контролі в багатьох обласних інстанціях, а віз, так би мовити, і нині там. Зрозуміло, процес гальмується через нестачу коштів, тим паче –  коли йдеться про  великі суми з багатьма нулями. У свою чергу Володимир Ковальчук пообіцяв всебічне сприяння і підтримку у розв’язанні цього гострого кута.

Вірити у колективний розум

Учасники бойових дій порушили питання про те, що їм не виплачують одноразову матеріальну допомогу. Питання з одного боку начебто шкурне, а з іншого –цілком  актуальне. Дмитро Левицький із розумінням сприйняв цю інформацію і пообіцяв докласти зусиль для пошуку необхідних коштів для виплати цієї допомоги учасникам АТО.

Крім того, Дмитра Валерійовича просили і водночас радили дослухатися до думки громади щодо фінансування тих чи інших проектів та заходів життєдіяльності ОТГ: їх реалізація має спиратися на колективне міркування.

Узагалі діалог під час звіту голови ОТГ сприяв зближенню поглядів сторінна різні аспекти функціонування громади.  У спектрі різноманіття думок і поглядів пульсує спільне прагнення про  благополуччя Млинівської об’єднаної територіальної громади і кожного  краянина.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews