Чому млинівчанки у Кальярі не голосували?

01.04.2019 21:30   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Із засобів масової інформації надходить оптимістична і збадьорююча інформація з виборчих дільниць поза межами України. Зокрема, з Праги, Берліна, Талліна та інших міст, де українці мали змогу проголосувати на виборах Президента України і досить активно долучилися до цього: подекуди  масово приходили на виборчі дільниці для реалізації волевиявлення.

На жаль, не всюди за рубежами  Вітчизни українці навіть у місцях компактного проживання могли скористатися своїм конституційним правом. Скажімо, із нотками песимізму і навіть образи у день виборів млинівчанки телефонували з італійського Кальярі і повідомляли, що не мали змогли конвертувати свої наміри у конкретний вибір під час  голосування, бо в цьому місті не облаштована жодна виборча дільниця. А виборчі дільниці в Римі чи Мілані – далеко, незручно, накладно.

Зрозуміло, що в кожному населеному пункті за кордоном, де мешкають українці, виборчих дільниць не облаштуєш, бо не вистачить ні фінансових, ні людських ресурсів. Однак у містах, в тому числі в італійському Кальярі, де діаспора заробітчанок-українок  з України складає значний відсоток населення острівного міста, мабуть, варто було б підтримати прагнення і мрії співвітчизників.

Зрозуміло, що вибори 31 березня вже стали історією. Нічого не зміниться і на час проведення другого туру президентських виборів. А ось до 31 жовтня цього року на час проведення  парламентських виборів, може вдасться врахувати побажання українок та українців, які волею долею опинилися далеко від рідних домівок і прагнуть своїми голосами впливати на політику рідної держави, в тому числі із важливих для них питань…


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews