У Рівному відбулися Всеукраїнські змагання з радіоелектронного конструювання

02.04.2019 10:13   Джерело: Освіта Рівненщини
Опубліковано : Вікторія Синиця

27-29 березня 2019 року у Рівному відбулися Всеукраїнські змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання. Захід був організований та проведений Українським державним центром позашкільної освіти спільно з комунальним закладом «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівненської обласної ради.

У змаганнях взяли участь вісімнадцять команд (37 учасників) із Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Івано-Франківської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Черкаської, Чернівецької та Хмельницької областей, Києва, Луцька та Рівного.

Всеукраїнські змагання учнівської молоді з радіоелектронного конструювання проводяться з метою сприяння розвитку технічних умінь і навичок учнівської молоді в галузі радіоелектроніки та радіотехніки. Вже сьомий рік поспіль захід проходить на базі Технічного коледжу Національного університету водного господарства та природокористування, лабораторії якого оснащені необхідними технічними засобами.

На відкритті заходу учасників привітали заступник начальника управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Ольга Дмитрівна Ладюк та директор комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Володимир Вікторович Южаков, які побажали усім творчого натхнення, зростання технічної майстерності, досягнень та перемог на змаганнях.  Під час церемонії були представлені голова журі та члени суддівської колегії змагань.

null

Програмою змагань було передбачено проведення теоретичного заліку та практична частина: розробка друкованої плати, а також монтаж радіоелектронного пристрою. Учасники змагань впродовж відведеного часу мають розробити схему пристрою, намалювати його, перенести схему фарбою на фольговий текстоліт, зробити отвори для електронних компонентів схеми, протравити плату хлорним залізом, виконати пайку, очистити плату та продемонструвати роботу готового пристрою. Переможці визначаються за найбільшою сумою балів, нарахованих учасникам за теоретичний залік, розробку та монтаж пристрою.

Учасники змагань протягом трьох днів демонстрували здобуті у процесі навчання в гуртках радіоелектронного конструювання теоретичні знання, які закріплювались практичними роботами, а саме: виготовленням схеми дверного дзвінка та музичної скриньки.

За результатами роботи суддівської колегії були визначені переможці Всеукраїнських змагань учнівської молоді з радіоелектронного конструювання у командному заліку:

  • І місце зайняла команда Тернопільської області;
  • ІІ місце – команда Одеської області;
  • ІІІ місце – команда Чернівецької області.

Слід відмітити, що рік від року зростає технічний рівень підготовки команд. Побажаємо усім учасникам, щоб у них не згасало полум’я захоплення радіоелектронікою та завзяття в навчанні, в досягненні своєї мети.

За матеріалами https://www.rvosvita.org.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Освіта Рівненщини