У Смизькій ОТГ живе чемпіонка України, якій потрібна допомога!

04.04.2019 21:21   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Молода дівчина, багаторазова чемпіонка України з лижних перегонів серед дітей з вадами слуху, Анастасія Кононюк потребує допомоги.

Дівчинка від народження позбавленна можливості чути. Дитинство Насті було нелегким. Вона не мала змоги спілкуватись із своїми однолітками, батькам було нелегко дивитись і розуміти, що їхня донька не чує. Вони за порадою лікарів віддали дитину у дитячий садочок, який вона відвідувала протягом 1,5 року. Їй було важко з чуючими дітьми, але ніякого результату це не дало. Звернення до логопедів були безнадійними.

Вже в семирічному віці Настю віддали у школу "Підкамінський навчально реабілітаціний центр для дітей з вадами слуху в Львівській області", де вона і навчається на даний момент. Дівчинку потрібно відвозити і забирати самостійно, це потребує немалих коштів. Анастасія займається різними видами спорту, а саме: легка атлетика та лижні перегони. Неодноразово здобувала призові місця.

2019 став роком перемог і надій для Насті, жительки с. Стара Миколаїка. У січні вона брала участь в Чемпіонаті України з лижних перегонів серед спортсменів із вадами слуху та посіла друге місце.

А в березні дівчинка побувала на Кубку України з лижних перегонів. В перший день вона посіла 1-ше місце за програмою «Масстарт в/с» 2 км з результатом 08.52.31, наступного дня також 1-ше місце за програмою «Індивідуальний спринт в/с 0,5 км» з результатом 01.58.42. А вже на третій день змагань Настя здобула 2-ге місце за програмою "Гонка з інтервальним стартом в/с 2км" з результатом 10.05.68.

Уже на кубок України Анастасія їхала із чудовим настроєм, адже за підтримки Смизької ОТГ батьки змогли придбати нове спортивне спорядження. Участь у змаганнях вона приймала із своєю подругою Самохіною Олександрою, яка також здобула призові місця: 2 срібних і 1 золоту медалі.

Велике спасибі вчителю фізкультури Підкам’янського реабілітаційного центру Андрію Костюку, який розгледів талант дівчаток та із спільними зусилями тренера Львів «Інваспорт» Добранського Богдана Івановича вони досягають великих успіхів.

За допомогою в/о керівника Комунального Закладу Львівської Обласної Ради "Львівський Регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів Інваспорт" Володимира Любіжана діти мали змогу побувати на чемпіонаті та кубку України.

Юні чемпіонки з нетерпінням чекають на Благодійний забіг " Почуємо разом", який відбудеться у Смизі 07.09.2019 року.
Тут чемпіонки боротимуться за мрію - ПОЧУТИ РАЗОМ СВІТ! 

Давайте допоможемо Анастасії ПОЧУТИ! Візьмемо участь в благодійному забігу, який відбудеться 07.04.2019! Полягає він у тому, що всі дорослі люди, незалежно від віку, мають пробігти відстань 1 км по вулиці Заводська в смт Смига. За зібрані кошти батькам Анастасії допоможуть придбати нові слухові апарати!

До 6 років – це 250м;
7-10 років – 450 м;
11-14 років – 800 м;
індивідуальний забіг для дорослих та команд – 1 км.
Реєстрація для дітей – безкоштовна, на індивідуальний забіг – 50 гривень та 500 гривень для команди.

Зареєструватися на благодійний забіг «Почуємо разом» можна ще протягом двох днів за телефонами:
– 050 016 7235, 096 152 7164 – Ірина (діти);
– 095 302 6704 – Інна (індивідуальний та командний забіги).
Оплатити реєстрацію можна у день забігу або перерахувавши кошти на картковий рахунок нашої героїні Анастасії Кононюк.

Реквізити для допомоги:
5168 7559 0442 8139 (Приватбанк)
Кононюк Анастасія

null
Фото з мережі Інтернет




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews