Віталій Тарасюк

Віталій Тарасюк

журналіст, репортер з Млинова

Гру «Вереса» у Млинові глядачі спостерігали із-за огорожі

А грі передувала хвилина мовчання

07.04.2019 20:40   Джерело: RvNews
Автор : Віталій Тарасюк

Завершальний матч другого кола рівненський «Верес» провів на стадіоні «Колос» у Млинові проти ФК «Черкащина-Академія». Відверто кажучи, старт цьогорічного офіційного футбольного сезону в селищі на Ікві був не вельми видовищним і емоційним, бо гра відбувалася без глядачів, оскільки контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ таким чином покарав рівнян за неспортивну поведінку їхніх уболівальників торік восени під час останнього матчу на своєму полі.

На жаль, разом із галасливою і відданою улюбленій грі та команді «торсидою» ФК «Вереса» постраждали численні шанувальники найпопулярнішої в світі гри з Млинова. Можливо, статусно вони не входять до «червоно-чорної сім’ї», але запалу та завзяття їм не позичати. Тож суботнього дня чимало дядьків, уболівальницький стаж яких перевалив за піввіку, спостерігали за грою як безшабашні хлопчаки із-за огорожі стадіону «Колос».

За традицією, футболістів на гру вивели вихованці млинівського ФК «Вілія». Гравці обох команд, тренерські штаби, судді, правоохоронці, а також глядачі за межами стадіону вшанували хвилиною мовчання пам’ять передчасно померлого рівнянина Володимира Білоуса – активного прихильника фан-клубу «Вереса».

Уже на четвертій хвилині матчу суддя призначив пенальті у ворота рівнян: їхній захист «звалив» гравця суперників у власному карному майданчику. Зізнаюся, що дехто з уболівальників у розпачі почав збиратися додому. Однак у дуелі нашого голкіпера Максима Бабійчука і черкащанина Андрія Сторгоуса переможцем став воротар, а відтак рахунок матчу не змінився. На знак подяки Максиму за блискучу реакцію і мудрість у рамці воріт, млинівчани, які збиралися брати курс на свої домівки, залишалися з «Вересом» до фінального свистка.

У першому таймі двічі гостро атакували рівняни: одного разу голкіпер гостей продемонстрував дивовижну реакцію і в неймовірно-карколомному стрибку дотягнувся до м’яча» та переправив його на кутовий.Ще одного разу м’яч влучив у штангу.

У другому таймі рівняни активізувалися, але до взяття воріт не доходило. І тут футбольна фортуна посміхнулася гостям: в середині другої сорокап’ятихвилинки Олександр Медвєдь забив гол «Вересу»: цього разу і Максим Бабійчук виявився безсилим врятувати свою команду.

У відповідь рівняни провели кілька атак, але особливих дивідендів із них не виручили. Одного разу після потужного удару вересівця надійно зіграв голкіпер черкащан.

Гру «розбавили» такі футбольні компоненти, як вилучення ( за дві хвилини до завершення основного часу після другого попередження поле залишив гравець «Вереса»). Крім того, пошкодження одержав гравець гостей і його довелося везти на обстеження у центральну районну лікарню. Трибуни суботнього дня були без глядачів, але не залишилися без роботи правоохоронці. Без перестанку скандував, співав, виголошував гасла нечисленний гурт фанів «Вереса». І хоч їхнього ентузіазму  не вистачило для перемоги улюбленців, та після фінального свистка гравці «Вереса» підійшли у «фан-сектор» за огорожу стадіону і потисли руки своїм натхненникам.

І ще таке. Подейкують, що стадіон у Млинові – не фартовий для «Вереса». Можно посперечатися з приводу цього твердження. Як на мене, не фарт – це, скажімо, коли м’яч тричі влучає в перекладину,  «обціловує» стійки воріт суперника, але якимсь дивом не влучає у ворота. Або команда створює безліч гольових моментів, але  їх реалізації заважає якийсь заледве не міфічний позафутбольний чинник.  Не фарт у  контексті з «Вересом» - це, швидше, філософське узагальнення, яке стосунку до гри команди не має.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews