Понад сто школярів Рівного долучилися до всеукраїнського проекту «WOW Teachers»

11.04.2019 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Більше 100 школярів загальноосвітніх шкіл Рівного долучилися до всеукраїнського проекту «WOW Teachers». Їх безкоштовно навчають створенню web-сайтів на курсах із програмування. Організатором є благодійний фонд BrainBasket. 

Програма курсу включає найкращі світові практики з web-розробки. Курс охоплює всі аспекти створення професійного web-сайту з використанням інструментарію HTML-CSS-JS. Як результат курсу — кожен учасник створює власний працюючий web-сайт. На це все старшокласники мають 2 місяці, а навчають їх вчителі інформатики, які прослухали аналогічний курс раніше та були рекомендовані до викладання. 

Цінність проекту для школярів — продемонструвати як на практиці виглядає програмування, а також зацікавити обирати сферу IT для майбутнього професійного розвитку. 

Загалом проект реалізується в 30 містах України, де вже понад 2000 школярів стали його учасниками. Проект повністю безкоштовний для участі. Підтримку надав Міжнародний фонд «Відродження» — це саме та організація, зусиллями якої в Україні було запроваджено зовнішнє незалежне оцінювання.  

Довідково: 

Фонд BrainBasket є некомерційною організацією, мета якої — сприяти розвитку освіти українців в сфері ІТ. Фонд було засновано в 2014 році з візією об’єднання зусиль всіх гравців ІТ-індустрії для підготовки 100 000 програмістів до 2020 року.

 Міжнародний фонд «Відродження», заснований Джорджем Соросом, є однією з найбільших благодійних фундацій в Україні. Місія Фонду — розвивати відкрите суспільство в Україні на основі демократичних цінностей. Фінансову підтримку фонд отримує від Фундацій Відкритого Суспільства, а також від міжнародних донорів та окремих українських і закордонних організацій і громадян.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews