На рівненському Поліссі буде Нобельський парк

Відповідний Указ про створення і розширення низки територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення підписав Президент

12.04.2019 14:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Територіям збільшено площу на понад 80 тис.гектарів, частина яких входить до складу Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. До переліку об’єктів потрапила й Рівненська область.

Зокрема, Указом № 131/2019 Глава держави постановив утворити Нобельський національний природний парку з метою збереження, відтворення і ефективного використання типових та унікальних природних комплексів Західного Полісся, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність. Створення цього парку на території Зарічненського району Рівненської області сприятиме збереженню біологічного різноманіття, а також підвищенню рекреаційної привабливості регіону.

null
 Фото - прес-служба РОДА

До його території погоджено в установленому порядку включення 25318,81 гектара земель державної власності (у тому числі з вилученням у землекористувачів), що надаються національному природному парку у постійне користування.

null
 Фото - прес-служба РОДА

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews