ОТГ Рівненщини - серед переможців конкурсу «Партнерство міських та сільських громад» (Фото)

19.04.2019 13:13   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Інститут громадянського суспільства підвів підсумки результатів конкурсу проекту «Партнерство міських та сільських громад як ефективний інструмент місцевого економічного розвитку».

Мета конкурсу – сформувати 25 партнерств, які стануть учасниками проекту та отримають консультаційно-організаційну підтримку експертів Інституту в підготовці мінімум одного-двох проектів, які можна буде подати на фінансування з ДФРР, державної програми регіонального розвитку та міжнародних донорських організацій.

Конкурс проходив у два етапи. Після першого етапу до короткого списку учасників проекту було відібрано 34 громад. Вони були запрошені на 2-денний семінар «Партнерство громад: нові можливості місцевого розвитку», в ході якого отримали необхідну для започаткування партнерств інформацію, здобули нові навики та змогли під час роботи в групах змоделювати партнерства, зробити перші спроби розробити спільні проекти.

За результатами обговорення конкурсною комісією у складі експертів Інституту та представника від Програми «U-LEAD з Європою», було відібрано 26 партнерств. У числі переможців і проект «Підвищення рівня конкурентоспроможності місцевих економік міста Рівне, Олександрійської сільської ОТГ, Шпанівської сільської ОТГ, Корнинської сільської ОТГ шляхом створення багатофункціонального туристичного маршруту», який подали вищеперераховані громади, підписавши Меморандум про співробітництво. Організаційну та консультативну підтримку проекту надає Рівненський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Критеріями оцінки у відборі, в першу чергу, були наявність меморандумів про співробітництво, попередньо розроблені спільні проекти та наявність в суміжних територіях ОТГ, чи ведення переговорів щодо створення ОТГ.

Як один із визначальних чинників було також враховано готовність громад до співпраці в проекті, а також готовність місцевої влади до співробітництва.

Представники громад-переможців завдяки участі в проекті зможуть підвищити свої знання, навики та вміння, розробити як мінімум один спільний розвитковий проект, навчитися меншими зусиллями вирішувати більші проблеми. Інститут же докладе всіх зусиль, щоб кожне з цих партнерств написало свою історію успіху.

За матеріалам прес-служби Рівненського ЦРМС.

null
Фото: ЦРМС

 

null
Фото: ЦРМС

 

null
Фото: ЦРМС

 

null
Фото: ЦРМС

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews