У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування навчали бухгалтерів ОТГ

19.04.2019 14:17   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

У Рівненському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеному за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, пройшов семінар «Організація бухгалтерського обліку в місцевих радах ОТГ».

Як розповіла радниця з питань місцевих фінансів ЦРМС Ірина Кондратюк, основною метою семінару було формування практичних навичок щодо порядку відображення господарських операцій на рахунках бухобліку, загального підходу до розкриття відповідної інформації у фінансовій звітності.

«Ефективне управління установою неможливе без своєчасної бухгалтерської інформації про його реальний фінансовий стан. Тому належний бухгалтерський облік в місцевих радах ОТГ сприяє виконанню функцій, покладених на установу на основі ефективного управління коштами», - відзначила вона.

У зв’язку зі змінами національного законодавства та виникненням запитань, на заході розглядалися нормативно-правові акти з бухгалтерського обліку в державному секторі, які б врегульовували суперечливі норми.  Значна увага також зверталася на порядок обліку основних засобів і запасів та облік з розрахунків з персоналом бюджетних установ та фондами соціального страхування.

За матеріалами прес-служби Рівненського ЦРМС.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews