В Острозькій академії проходить олімпіада «Юні знавці Біблії»

19.04.2019 18:41   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

Дванадцятий рік поспіль у Національному університеті «Острозька академія» відбувається Всеукраїнська олімпіада «Юні знавці Біблії».

Близько сотні учасників олімпіади з різних куточківУкраїни сьогодні приїхали до Острога продемонструвати свої знання Святого Письма.

Сьогодні змагатимуться учні 7-11 класів, учні професійно-технічних закладів, студенти вищих навчальних закладів, 24 травня відбудеться олімпіада для дошкільнят та учнів 1-6 класів. Учасником олімпіади стають діти, які вивчають предмети духовно-морального спрямування: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство».

null
 Фото - прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

«Міністерство освіти офіційно дало дозвіл читати предмети духовно-морального спрямування. Це все завдяки світоглядній позиції молоді. Як зазначав Митрополит Епіфаній, що жодним чином морально-християнські цінності не суперечать загальнолюдським», – зауважив ректор Острозької академії Ігор Пасічник.

null
Ректор Острозької академії Ігор Пасічник. Фото - прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 

null
Фото - прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

 

null
Очільник освіти Рівненщини Григорій Таргонський. Фото - прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА

Школярі виконуватимуть письмові тести, досліджуватимуть Святе письмо, висловлюватимуть власні міркування та розуміння відомих біблійних віршів.

«Цими днями Острозька академія відзначає 25-річчя відродження закладу, закладу, який відроджує Україну. Вітаю вас із цією знаковою подією. Острозька академія – провідник правильних ідей та взірець доброчесності. Доброчесність тут з’явилася раніше, ніж стало нормою нового Закону «Про освіту», –резюмував очільник освіти Рівненщини Григорій Таргонський. 

Прес-служба управління освіти і науки Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews