Рівненські поліцейські розслідують факт захоплення офісного приміщення у Рівному

23.04.2019 14:32   Джерело: RvNews
Опубліковано : Людмила Марчук

Учора, 22 квітня невідомі особи, застосувавши фізичну силу, відібрали в охоронця офісу, розташованого у Рівному на вулиці 16 Липня, ключі та зачинились зсередини. Чоловік все ж зумів повідомити в поліцію.

До переговорів із сімома особами в камуфляжі вступив начальник поліції Рівного Василь Зелінський, за результатами яких всі особи добровільно звільнили приміщення.

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Наразі встановлено, що шестеро учасників подій віком від 21-го до 45-ти років є жителями Хмельницької області та ще один, 36-річний — із Рівненського району. З’ясувалося, що 46-річний рівнянин, який за результатами судових спорів та відповідно до пред’явлених документів є власником офісного приміщення, попросив їх взяти рівненський офіс під охорону.

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

На підставі усної домовленості із власником охоронці прибули у Рівне на двох транспортних засобах: «Volkswagen T-4» та «Ford Galaxy». Під час огляду поліцейські виявили та вилучили учбову протипіхотну міну, страйкбольний автомат із магазином до нього, дві радіостанції, балаклаву, відеоплеєр, тубус від порохового заряду, дерев’яну биту та три номерні знаки. 

Обидва автомобілі доставили на територію Рівненського відділу поліції. Вирішується питання про накладення на них арешту. 

null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області



null
Фото - відділ комунікації поліції Рівненської області

Крім того, до місця події підійшли ще близько 10 осіб із металічними трубами в руках, які повідомили, що збираються тут працювати. Оскільки правоохоронці не впускали їх на територію через проведення слідчих дій, ті почали конфліктувати. Під час поверхневого огляду поліцейські вилучили газові балончики, ножі та молотки.

У ході кримінального провадження, розпочатого за фактом самоуправства за статтею 356 Кримінального кодексу України, слідчі Рівненського відділу поліції з’ясували, що відповідно до наданих документів чоловіки діяли від власника офісного приміщення, однак остаточна кваліфікація їхніх дій буде надана після проведення усіх необхідних слідчих дій. 

Начальник рівненської поліції Василь Зелінський наголосив на неприпустимості таких дій, адже всі питання можна вирішити цивілізовано і виключно у правовому полі: «Рішення суду повинно виконуватись за участі виконавчої служби, — підкреслив Василь Зелінський. — Я не допущу у себе на території рейдерських захоплень чи будь-яких силових протистоянь, тому таким діям буде надана відповідна правова оцінка».

Відділ комунікації поліції Рівненської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews