У Рівному 24-25 квітня діє виставка творчих робіт воїнів АТО

Потім роботи демонструватимуть у Великобританії

25.04.2019 17:30   Джерело: RvNews
Опубліковано : Яна Замкова

У Рівному виставка, яка відкрилася вчора, діятиме всього два дні 24-25 квітня. А по тому роботи відправлять до Великобританії у місто Лідс. 

Саме звідти від представників української діаспори надійшла пропозиція показати європейській спільноті художні роботи наших воїнів, які повернулися з війни. 

«До мене звернулись українці, які живуть за кордоном, щоб провести таку подію у Великобританії. Там 18 травня планують яскраво відзначати день вишиванки – саме в рамках цього свята в місті Лідс відкриється наша виставка. Такі ж пропозиції є від активних людей з Португалії та Німеччини. Тому, думаю, всі ці роботи ще не скоро повернуться в Україну. Тим більше запрошую всіх прийти в будинок культури та побачити все на власні очі, доки є можливість», – розповіла співорганізатор «Стежками війни» волонтерка Вікторія Шинкаренко.

null
 Фото прес-служба РОДА

Виставка увібрала близько 100 різних експонатів – від намальованих картин до художнього розпису ящиків з-під снарядів. 

Також усе доповнять численними фотографіями з війни та портретами українських героїв. 

А ще тут є артефакти з війни – уламки мін і снарядів, що забирали життя або залишили воїнів інвалідами. Виставку відкрили вчора у Рівненському будинку культури (м. Рівне, вул. Соборна, 3-Д). 

null
 Фото прес-служба РОДА

Захід організований за сприяння численних громадських та волонтерських організацій, наприклад, ГО «Обласна ветеранська спілка АТО Рівненщини», ГО «Допомога Армії Рівне», об’єднання матерів загиблих воїнів «Єдина родина», а також долучились голова Рівненської ОДА Олексія Муляренко і голова обласної ради Олександр Данильчук.

Джерело: прес-служба Рівненської ОДА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews